Јавни позив за додјелу грант средстава подршке маргинализованим групама жена са територије општине Рудо

Пандемија ЦОВИД-19 озбиљно је утицала на здравствену и социјално-економску ситуацију у Босни и Херцеговини. Земља која трпи тешке послијератне транзицијске процесе и која се суочава с великим економским изазовима, нашла се пред другом. Тренутна криза открила је и продубила постојеће друштвено-економске неједнакости. Најугроженије друштвене скупине као што су етничке мањине, укључујући Роме и Ромкиње, особе с инвалидитетом и жене ће криза највише утјецати на здравље и економску стабилност. Док су велики административни центри и клинике примили знатну донацију опреме, мали домови здравља и здравствене установе примарне здравствене заштите, који су на челу откривања и борбе против болести, још увијек нису довољно обучени и нису довољно припремљени за лијечење својих пацијената/ткиња. Односно, подршка домовима здравља није пропорционална с обзиром на ризик с којим су здравствени радници/е и заједнице суочени.

Пројекат ће проводити ЦАРЕ Балкан у сарадњи с организацијама цивилног друштва, а који финансијски подржава Министарство вањских послова Републике Чешке, и то у периоду од 01.06.2020. до 31.12.2020.

 

ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Предмет овог јавног позива је додјела 10 пакета бесповратне помоћи у роби и материјалу за покретање, развој и унапређење приходовне активности у пољопривредној, занатској, и другој дјелатности, у максималном износу до 1.000 БАМ (хиљаду конвертибилних марака), по породичном домаћинству.

 

НАЧИН АПЛИЦИРАЊА И ЛИСТА ПОТРЕБНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Корисници се пријављују на јавни позив достављањем уредно попуњеног пријавног обрасца. Образац можете преузети у просторијама ЦОД ЛУНА.

ЦОД ЛУНА ће организирати информативне састанке на којим ће се заинтересираним корисницима пружити све информације и упутства за подношење захтјева за јавни позив. Инфо састанак о начину попуњавања образца ће се одржати у понедељак 28.09.2020. са почетком у 11:00 сати у просторијама ЦОД Луна, молим Вас да се држите епидемиолшки мјера и понесете маску и користите дезинфекционо средство које ће бити на улазу ЦОД Луна.

Позив

Пријавни образац