Жене из Рудог шију маске за школарце и наставно особље

Кроз пројекат „Подршка локалној заједници током пандемије Цовид -19“ Удружење жена „Ева“ Рудо шије маске за ученике и наставно особље за двије основне и једну средњу школу на простору општине Рудо.

На шивењу маски „Ева“ је ангажовала 8 незапослених жена из Рудог, које су кроз друге пројекте реализоване од стране овог удружења обучене за шивење. Биће подијељено укупно 2000 памучних маски (по четири маске по ученику), сваком ученику на простору општине Рудо.

Поред маски, кроз пројекат ће бити обезбијеђени и подијељени бесконтактни топломјери и дозери са дезинфекционим средствима, школама и институцијама, које на свакодневном нивоу имају контакте са грађанима.

Циљ пројекта је допринос ублажавању кризе настале вирусом ЦОВИД-19 на простору општине Рудо.

Укупна вриједност пројекат је: 9.992,00 КМ.

Ово је само једна од иницијатива која се реализује кроз РеЛОаД пројекат, у којем учествују и НВО са простора општине Рудо, захваљујући учешћу општине у истом.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД) је трогодишњи пројекат (фебруар 2017-фебруар 2020. године), који финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).