Подјељена помоћ најугроженијим

Захваљујући Фонду солидарности, УСАИД је кроз пројект ПРО-Будућност обезбједио подјелу пакета хране и хигијенских потрепштина за општину Рудо, за 27 породица које су највише угрожене пандемијом вируса COVID – 19.

Помоћ је додјељена најугроженијим категоријама друштва – мањинама, старијим особама, самохраним мајкама, особама са инвалидитетом, болесним и незапосленим.

Подјељено је и 25 пакета пелена за одрасле.

pro2

Заједничка акција спроведена је у сарадњи са Црквеном општином Рудо и Меџилисом Исламске заједнице Рудо.

Рудо је једна од 72 локалне заједнице у којима дјелује пројекат ПРО-Будућност који проводи Catholic Relief Services (ЦРС) заједно са партнерима.

Од почетка пандемије вируса Цовид-19 кроз УСАИД-ов пројекат ПРО-Будућност више од 2.000 породица широм БиХ примило је храну и основне хигијенске потрепштине, а бројна удружења и установе добиле су неопходна дезинфекцијска средства, шиваће машине, материјале за маске и постељину за изолаторије.

ПРО-Будућност (Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност) је УСАИД-ов пројекат изградње мира и повјерења међу грађанима и грађанкама свих етничких и вјерских скупина у БиХ. Активности се проводе у више од 70 локалних заједница, а пројекат у континуитету ради са младима, удружењима, вјерским заједницама и лидерима, медијима, политичким лидерима, те различитим нивоима институција власти, који ће заједнички допринијети бољем разумијевању грађана БиХ.