Одржана конститутивна сједница Скупштине општине Рудо

skupstina 1

На првој конститутивној сједници Скупштине општине Рудо, која је  одржана данас у 10:00 часова верификовани су мандати новог скупштинског сазива којег чине 5 одборника СНСД-а, 2 одборника УС-е, 2 одборника ДНС-а, 2 одборника ПДП-а, 2 одборника СДС-а, и по 1 одборник испред Српске радикалне странке Др Војислав Шешељ, Демократског савеза ДЕМОС, Социјалистичке партије Српске „Будућност Српске“ и Социјалистичке партије.

Скупштинску већину чине одборници СНСД-а, Уједињене Српске, ДНС-а и Социјалистичке партије.

Одборници су положили свечану заклетву и обавезали се на поштовање Статута, Пословника о раду Скупштине и Етичког кодекса.

За предсједника Скупштине општине Рудо изабран је Добрисав Милинковић, за потпредсједника Скупштине Горан Ћувиза док је за вршиоца дужности секретара Скупштине општине изабран Зоран Ђуровић.

За замјеник начелника општине Рудо на мандат од четири године, изабран је Јовица Видаковић, док су за вршиоце дужности именовани Славослав Марић, начелник Одјељења за привреду, финансије, просторно уређење и инспекцијске послове и  Мирјана Медовић, начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности.

Именована су и радна тијела за избор и именовање за примопредају дужности предсједника Скупштине и избор секретара Скупштине.

skupstina 2