Наредба о мјерама заштите против короне вируса

На састанку Општинског штаба за ванредне ситуације, који је одржан данас, донешен је приједлог на основу чега је начелник општине Рудо донио Наредбу број 02-014-9/21 од 05.03.2021. којом се:

ОГРАНИЧАВА се рад свих угоститељских објеката (укључујући и  објекте на бензинским станицама) и кладионица  на територији општине Рудо, у времену од 06.00 до 22.00 часа у периоду од 05.03. до 11.03.2021. године.

У истом периоду ЗАБРАЊУЈЕ се извођење музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, храну и пиће.

 ЗАБРАЊУЈУ се :

  • јавна окупљања у групама већим од 50 лица,
  • приватана окупљања у групама већим од 10 лица.
  • организовање рекреативних активности, рад фитнес центара, тренингa и такмичарских активности спортских организација.

НАРЕЂУЈЕ се трговинским и занатско- услужним радњама да :

  • поштују дозвоњени број   истовремених  посјетилаца у објекту и обавјештење о дозвољеном броју истакну на улазним вратима објекта.
  • обавезно ношење заштитних маски у објекту.

У затвореном простору обавезно је ношење заштитних маски (прекривени уста,  нос и брада) , и одржавање физичког растојања од 2 метра, како у затвореном тако и на отвореном простору.

Против свих наведених субјеката и одговорних лица у њима,  и свих других који не поступе у складу са овом наредбом, предузеће се законске санкције сходно Закону о заштити становништва од заразних болести ( Сл.гласник РС број 90/17).

Ова наредба ступа на снагу даном доношења а  објавиће се у „Службеном гласнику општине Рудо“,ТВ Рудо и званичном сајту општине Рудо .