Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарица

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарица, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС). Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федералним министарством околиша и туризма, Министарством трговине и туризма Републике Српске, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму. Иницијатива Виа Динарица има за циљ да промовира значајне природне и културне ресурсе подручја Западног Балкана, да омогући бављење авантуристичким активностима љубитељима природе из цијелог свијета те да очува планинска подручја, културе и предјеле који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Овај јавни позив суфинансирају УСАИД, АИЦС, Федерално министарство околиша и туризма и сљедеће јединице локалне самоуправе на које се овај позив и односи: Босански Петровац, Гацко, Јабланица, Мркоњић Град, Посушје, Прозор-Рама, Рудо, Соколац и Теслић, а циљ му је да додатно допринесе развоју иницијативе Виа Динарица, као и опоравку од пандемије Цовид-19 која је највише погодила сектор туризма.

У складу с горе наведеним, овај Јавни позив за подношење приједлога пројеката се односи на сљедеће 2 приоритетне области:

Приоритетна област 1:

Побољшање услова и проширење капацитета туристичких смјештајних објеката дуж стаза Виа Динарице унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Гацко, Јабланица, Мркоњић Град, Посушје, Прозор-Рама, Рудо, Соколац и Теслић.

Приоритетна област 2:

Унапређење постојећих и повећање разноликости туристичких услуга у области туризма у природи (културног, историјског, спортско-рекреативног и авантуристичког туризма и слично) дуж стаза Виа Динарице унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Гацко, Јабланица, Мркоњић Град, Посушје, Прозор-Рама, Рудо, Соколац и Теслић.

Подносилац пријаве може поднијети максимално један пројектни приједлог по свакој приоритетној области овог јавног позива.

Уколико подносилац пријаве достави више од једног пројектног приједлога по приоритетној области, ниједан пројектни приједлог се неће узети у разматрање.

Подносиоци пријава за приоритетну област 1 требају прочитати детаљне информације у одјељку 2.1 Смјерница.

Подносиоци пријава за приоритетну област 2 требају прочитати детаљне информације у одјељку 2.2 Смјерница.

Позивају се сви заинтересирани и квалификовани потенцијални подносиоци пријава, која желе судјеловати у овој активности пројекта, да доставе своје приједлоге пројеката, укључујући и сву пратећу документацију, најкасније до уторка 20.4.2021. године до 16:00 сати. Све пријаве слати искључиво на адресу:

Развојни програм Уједињених нација (УНДП)

УН Хоусе

Змаја од Босне бб, 71 000 Сарајево, БиХ

Друга фаза пројекта Виа Динарица

 

Смјернице за подношење приједлога пројеката и остали потребни обрасци могу се преузети овдје.

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити искључиво путем електронске поште, најкасније 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним називом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу:  registry.ba@undp.org. Молимо да у е-маил-у назначите да се питања односе на пројекат Виа Динарица.

Непосредно након објаве јавног позива пројекат Виа Динарица ће организовати онлине инфо сесије током којих ће се презентирати сви аспекти јавног позива те појаснити услови и критерији. Поред овога, током сесија потенцијални подносиоци пријава ће имати прилику постављати питања о јавном позиву.

Инфо сесије за овај јавни позив ће се одржати у сљедећим терминима:

прва инфо сесија: четвртак 8.4.2021. године у 10.00 сати;

друга инфо сесија: понедјељак 12.4.2021. године у 10.00 сати.

Инфо сесије ће бити одржане путем онлине платформе (Зоом) за видео и аудио конференције.

За пријаву на једну од инфо сесија потребно је послати име и презиме, е-маил адресу на коју ће бити упућен позив за укључивање у онлине инфо сесију, те напомену за коју инфо сесију се пријављујете (прва или друга инфо сесија), с насловом/предметом Пријава на Виа Динарица инфо дане.

Пријаву је потребно послати на е-маил адресу  registry.ba@undp.org  и то за:

прву инфо сесију, која ће се одржати у четвртак 8.4.2021. године у 10.00 сати, најкасније до сриједе 7.4.2021. године (до 12.00 сати);

другу инфо сесију, која ће се одржати у понедјељак 12.4.2021. године у 10.00 сати, најкасније до петка 9.4.2021. године (до 12.00 сати).

Након истека рока за пријаве на једну од инфо сесија, пријављене особе ће, на наведену е-маил адресу, добити линк за прикључивање на видео конференцију у одабраном термину.