Потписана Повеља о братимљењу општина Прибој и Рудо

bratimljenje

Предсједник општине Прибој, Лазар Рвовић и начелник општине Рудо, Драгољуб Богдановић, јуче су у просторијама Регионалног иновационог стартап центра потписали Повељу о братимљењу двије сусједне општине.

Братске везе које општине Прибој и Рудо граде годинама, у понедељак су формално и озваничене, када су челни људи двије општине Лазар Рвовиц и Драгољуб Богдановић, потписали Повељу о братимљењу. Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић захвалио се на досадашњој сарадњи и истакао да ове двије општине имају доста тога заједничког и да ће чин братимљења само додатно омекшати физичку границу која их раздваја.

bratimljenje1

Нас спајају и историја, и садашњост и будућност. Спајају нас и пројекти које ћемо заједнички реализовати. Нас једино раздваја граница за коју нисмо знали да ће уопште постојати, па на овај начин покушавамо да је додатно омекшамо – каже Драгољуб Богдановић.

Након потписивања Повеље о братимљењу, одржан је радни састанак руководства две општине коме су присуствовали и директори јавних предузећа и установа. На састанку су договорени могући видови сарадње у области спорта, културе и комуналних дјелатности.

Ово је само формализовање добрих односа које већ дуги низ година његујемо са сусједном општином Рудо, директне ефекте ускоро ћемо осетити кроз пројекте и бројна повезивања двије општине – навео је председник општине Прибој Лазар Рвовић.

bratim

Он је истакао да општине Прибој и Рудо имају усаглашен став и поводом разграничења, обзиром да су свесни реалних проблема на терену али да је то у надлежности држава.

По завршетку радног састанка, делегације општина Прибој и Рудо обишле су просторије Регионалног иновационог стартап центра, високошколску једниницу Високе техничке машинске школе из Трстеника  као и погоне фирми у Слободној зони у Прибоју.