Позив за учешће у европском програму размјене “Ерасмус за младе предузетнике”

У Босни и Херцеговини је активан програм Европске уније Ерасмус за младе предузетнике (Ерасмус фор Yоунг Ентрепренеурс). Ријеч је о програму прекограничне размјене који предузећима и предузетницима из БиХ пружа прилику да сарађују са озбиљним и посвећеним младим предузетницима из других земаља на развоју нових пословних идеја и упознавању нових тржишта, чиме постају дио европске мреже успјешних предузетника. Пријавити се могу све особе из БиХ које су власници или чланови управе малог или средњег предузећа, имају више од три године искуства у управљању својим предузећем и које су вољне да подијеле своје знање и искуство са новим предузетником.

Овај програм такође нуди прилику младим предузетницима (и онима који желе да то постану) из БиХ да путују у земље региона и Европске уније и тамо сарађују, уче и стичу искуства од предузетника који успјешно воде своја предузећа. Током боравка у иностранству, млади предузетници раде по унапријед договореном плану посјете који обухвата како усавршавање и развој властите пословне идеје и плана, тако и пружање подршке предузетницима домаћинима у пословима које они обављају. Трошкови младих предузетника приликом боравка у иностранству су покривени од стране програма Ерасмус за младе предузетнике, а посјете се обављају у складу са тренутно важећим ЦОВИД-19 мјерама. Тако обје стране имају користи од размјене.

Еда – Агенција за развој предузећа је контакт тачака програма Ерасмус за младе предузетнике у БиХ, тако да предузећима из БиХ која желе да буду домаћини младим предузетницима из иностранства, као и младим предузетницима из БиХ који желе да путују у иностранство, пружа техничку подршку приликом регистрације у европску базу предузетника, остваривања контакта, проналаска одговарајућег предузетника, дефинисања плана посјете, а на располагању је и током цијелог времена размјене.

У бази података програма „Ерасмус за младе предузетнике“ је регистровано преко 6.600 предузетника домаћина и преко 11.600 младих предузетника из 50 држава, а до сада је успјешно реализовано око 9.400 посјета.

Више информација о програму и начину пријаве је расположиво на веб-страници Erasmus for Young Entrepreneurs, као и у промотивним материјалима:

За детаљније информације о учешћу у програму Ерасмус за младе предузетнике, можете контактирати Агенцију за развој предузећа Еда, путем имејла: eda@edabl.org  или телефона 051/300-241.