Предсједница Српске у Рудом: Кључ – сарадња локалне и републичке власти

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је јуче општину Рудо и пољопривредну задругу „Увац“.

На састанку предсједнице Републике и начелника општине Драгољуба Богдановића констатовано је да је сарадња локалне и републичке власти кључ рјешавања проблема којима ће животни стандард грађана бити додатно унапријеђен.

predsjednica2

На састанку са општинским руководством говорано је о улагањима у пољопривреду, као и путну и водоводну инфраструктуру.

Разговарано је о отварању привредних објеката што ће осигурати нова радна мјеста, док би пројектом енергетске ефикасности школски објекти требало да буду условнији за рад.

predsenicaa

Цвијановић је изразила задовољство што ће ускоро бити отворена два привредна субјекта, у једном ће бити запослено 50 људи, а коначан циљ запошљавања у другом је 100 људи.

– То ће значити подршку рехабилитацији привредног живота по којем је овај крај био познат – рекла је она.

Цвијановић је истакла да ова локална заједница нема никву задуженост и да планира велике пројекте у сарадњи са Владом Српске.

predsjednica2

Она је навела да су разговарали о реализацији великих пројеката везаних за Водовод, те два кључна пута, један који повезује ову општину са Златибором, а који би требало да има развојну шансу са општину у наредном периоду.

– Већ уз подршку неких министрстава у Влади, туризма и саобраћаја, постојаће подршка и свих других институција у Српској како би се реализовали ови пројекти. Обећала сам да ћу интеренисати да се заједничким снагама министарстава и из буџета предједника Републике издвоје средства за енергетску ефикасност једне од школа и то ћемо урадити у наредном периоду – рекла је Цвијановић.

predsjednica1

Начелинк општине захвалио је предсједници на посјети, те истакао да ова општина има одличну сарадњу са Владом Српске и осталим иституцијама у Српској.

– Покушавамо да задржимо људе, да остану овој општини, да раде и запосле се, те да направимо још бољу путну инфраструктуру – рекао је Богдановић.

Цвијановић је посјетила и мини-сирану Еко мрс, која послује у склопу пољопривредне задруге.predsjednica_sirana

Преузето са сајта РТРС