Пјевачка група „Просвјета“ Рудо освојила другу награду

Мушка пјевачка група „Просвјета“ из Рудог учествовала је двадесетом Сабору изворног пјевања у Срба у Новом Горажду.  На овогодишњем сабору учествовало је 79 пјевачких група из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а пјевачко друштво из Рудог освојило је друго мјесто.

Чланови групе Ранко Терзић, Василије Гардовић, Његош Јанковић, Миле Танасковић и Драшко Спасојевић истакли су да им је ово велико признање и послужиће као велики подстрек да наставе његовати традицију и изворне пјесме свог завичаја.

pjevacka_grupa

– „ Ово је велики успјех наше групе и поред тога што нисмо били у пуном саставу, јер су два члана била спријечена да наступе. Драго нам је што је жири препознао наш труд и квалитет, јер циљ нам је да се наша изворна пјесма не заборави и пренесе на младе „- истакао је Терзић.

Пјевачка група ради при Центру за културно – просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо, који се брине о условима за њен рад .

Двадесети по реду сабор старог пјевања у Срба у Новом Горажду је највећа манифестација овог типа у региону, а организовали су га Српско просвјетно друштво Ново Горажде и Мушка пјевачка група „Свети Ђорђе“ из Новог Горажда.