Подршка пољопривредним произвођачима и женама у руралном подручју

Јуче је представница АНЦ БиХ, Сузана Маџарић, била у радној посјети Општини Рудо, гдје се сусрела са начелником Општине Драгољубом Богдановићем и његовим сарадницима.

Током састанка потписан је и споразума у оквиру пројекта ,,Одрживи економски развој и заштита животне средине пољопривредних подручја са природним ограничењима у БиХ“, у којем је Општина Рудо једна од десет учесница.

Пројекат има за циљ евидентирање пољопривредних подручја са природним ограничењима, како би се остварила конкретна сарадња са општинама и обезбиједила одређена финансијска средства за различита удружења која помажу руралном развоју општина.

У општини Рудо кроз овај пројекат остварена је сарадња са Пољопривредном задругом ,,Увац-Рудо“, Удружењем жена ,,Ева“ и Удружењем пчелара ,,Медовина“, а вриједност средстава која су додијељења износи 54 000 еура за набавке опреме и успостављање матичног засада малине.

Општина Рудо, али и чланови Удружења пчелара ,,Медовина“ , суфинансирали су активности пројекта.

У наредном периоду очекује се посјета министра спољне трговине и економских односа БиХ, Сташе Кошарца, те наставак успјешне сарадње са АНЦ БиХ.

IMG_20230626_130440

IMG_20230626_131235