Потписан Уговор о уступању уговора о концесији за изградњу и коришћење хидроелектране „Мрсово“ на ријеци Лим у општини Рудо

Mrsovo
Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, в.д. директора привредног друштва „Comsar Energy Hidro“ д.о.о. Бања Лука Благоје Шупић и в.д. директора привредног друштва „Електропривреда Републике Српске – Обновљиви извори енергије“ д.о.о. за производњу и продају електричне енергије Љубиње Синиша Шишић потписали су данас у Бањалуци Уговор о уступању уговора о концесији за изградњу и коришћење хидроелектране „Мрсово“ на ријеци Лим у општини Рудо.

Основни разлог за уступање предметног Уговора јесте чињеница да је ЕРС – Обновљиви извори енергије д.о.о. Љубиње стопостотни власник привредног друштва „Comsar Energy Hidro“ д.о.о. Бањалука, те да је с обзиром на основну дјелатност стицаоца, а то је развој пројеката из обновљивих извора електричне енергије, циљ реализација пројекта ХЕ „Мрсово“ на ријеци Лим.
Подсјећамо да су Влада Републике Српске и концесионар „Comsar Energy Hidro“ д.о.о. Бањалука у новембру 2012. године закључили Уговор о концесији за изградњу и коришћење ХЕ „Мрсово“ на ријеци Лим у општини Рудо.

 

Преузето: Министрствo енергетике и рударства