Потписани уговори о суфинансирању пројеката неразвијених и изразито неразвијених општина

projekti

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је данас уговоре о суфинансирању 11 пројеката из исто толико општина из категорије неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе.

Ради се о општинама: Рудо, Вишеград, Језеро, Шипово , Власеница, Љубиње, Берковићи , Петрово, Хан Пијесак, Ново Горажде и Нови Град.

Министарка Јујић је, овом приликом, изјавила да је данашње потписивање уговора о суфинансирању пројеката још један вид помоћи неразвијеним и изразито неразвијеним општинама, у укупном износу од 195 700, 00 КМ.

Према изјави начелника општине Рудо Драгољуба Богдановића безбјеђено је суфинансирање пројекта Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД 2) 2 кроз који су подржана два пројекта у 2023. години:

  1. Пројекат Центра за одговорну демократију ЦОД ЛУНА – Креативне радионице за дјецу предшколског узраста на селу- укупне вриједности – 19.995,00 КМ
  2. Пројекат Удружења за помоћ особама са посебним потребама „НАДА“ Рудо – Породична кохезија код породица дјеце и омладине са потешкоћама у развоју – укупне вриједности 18.200,00 KM