Усупци предузетницима

preduzetnici

У малој сали Дома културе у Рудом, јуче је одржан најављени сасатанак самосталних предузетника, са представницима општинске власти. Састанку је присуствоваo мањи број предузетника са подручја општине Рудо, као и представници општинске власти – Рато Рајак, начелник општине, Митар Видаковић , замјеник начелника општине, Драган Павловић, начелник Одјељења за привреду, Драган Јовановић, начелник Одјељења за општу управу, Велибор Ћировић, предсједник СО и општински инспектори. Непосредан повод за сазивање састанка било је незадовољство самосталних предузетника ограничењем трајања радног времена трговинсиких, трговинско – занатских и услужних радњи. На састанку се највише и расправљало о овом проблему али и о случајевима нелегалног рада, о паркинг мјестима у граду и осталим проблемима у овој области.

Након дуге расправе закључено је да се изврши измјена скупштинске одлуке о радном времену ових објеката, у смислу продужења радног времена недељом, са досадашњих пет сати на радно време које важи за радне дане.

Такође је договорено да инспекцијске службе појачају контролу и санкционишу нелегалан рад.

preduzetnici01

 Предложене су и измјене одлуке о безбједности саобраћаја у правцу ослобађања неких паркинг мјеста за доставна возила. На крају је договорено да се овакви састанци редовно одржавају и то најмање 2 пута годишње.