Засједа Општински штаб за ванредне ситуације

Поводом проглашења ванредне ситуације у Републици Српској, изазване невиђеним поплавама, сједнице Штаба за ванредне ситуације општине Рудо стално се одржавају. Начелник општине, који је по функцији команданат овог штаба, истакао је да, иако нисмо погођени поплавама, имамао и законску и људску обавезу да помогнемо у оваквој ситуацији.

На првој сједници Штаба утврђени су пиоритетни задаци и активности, као и њихови носиоци. Одређени су начини прикупљања помоћи, мјеста гдје ће се прикупљати, контакт особе, рокови и сл. Црвени крст општине Рудо је главни носилац активности а ту су и предсједници савјета мјесних заједница, омладинске организације, служба цивилне заштите и сви други који желе да помогну. Помоћ се  прикупља по мјесним заједницама а главни сабирни центар је у спортској дворани у Рудом.

Истакнуто је да је велики дио помоћи већ прикупљен а покретачи акције биле су Црквене општине Рудо, Штрпца и Бијело Брдо. Јуче је отишао први контигент помоћи за Дервенту. По рјечима секретара Црвеног крста општине Рудо, Светлане Јанићијевић,акција се наставља, одзив становништва је добар, прикупљено је доста гардеробе и сада би акценат требало ставити на храну и хигијенске пакете. Волонтера за сада, по њеним рјечима, има довољно.

Акција прикупљања трајаће до 25. 05. 2014. године, а уколико буде потребно и даље.

stab cz