Јавна трибина „Живјети према Уставу на крајњем истоку“

luna1

Јуче је Центар за одговорну демократију COD LUNA Рудо, организовао јавну трибину у оквиру пројекта „Живјети према Уставу на крајњем истоку: На који начин тренутно уставно уређење утиче на свакодневни живот грађана“. Трибина је одржана у хотелу Рудо.

Трибини су присуствовали г-Лазар Продановић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и члан Уставноправне комисије Представничког дома, г – Рато Рајак, Начелник општине Рудо, г – Велибор Ћировић, предсједник Скупштине општине Рудо, представници општинских мјесних одбора, представници повратника бошњака у Рудо,представници Савјета младих Рудо, представници Рафтинг клуба Рудо и локални медији.

По ријечима г – Продановића, потребно је, у будућности, извршити хитно разлашћивање и децентрацизацију већих центара у циљу развоја мањих општина. Указао је на значај да БиХ што хитније стекне статуса кандидата за ЕУ.

Начелник општине Рудо г – Рато Рајак, подржао је иницијативу организатора трибине, указао је на проблеме „обичних“ људи у Републици Српској, као и на недостатке у функционисању система и државних органа.

Овај пројекат Центра за одговорну демократију COD LUNA Рудо, реализован је у 50 општина у Босни и Херцеговини.

luna