Отворен међуентитетски љетни камп у Садби

Осми међуентитетски љетни камп за ученике основних школа, у оквиру пројекта међуентитетске сарадње школа и ученика под називом „Пут у будућност“, свечано је отворен дана 07. 07. 2014. године у Садби, општина Горажде. Свечаном отварању присуствовали су предсједавајући Скупштине БПК Горажде г – Суад Дошло, премијер БПК Горажде г – Емир Фрашто, представници Министарства за образовање, младе, науку, културу и спорт БПК Горажде предвођени министарком Азром Куљух, Начелник општине Рудо г – Рато Рајак и Начелник општине Горажде г – Мухамед Рамовић, као и ученици и наставници шест основних школа и представници финансијера пројекта шпанске хуманитарне организације „Cooperacion Balcanes“. У финансирању пројекта учествује и Амбасада САД у Сарајеву и Влада БПК Горажде.

У кампу ће учествовати ученици из дванаест основних школа с простора Босанско-подрињског кантона Горажде и сусједних општина Републике Српске. Овогодишњи љетни камп, у којем ће боравити 120 ученика са својим наставницима, биће реализован у два осмодневна термина, а у првом термину боравиће ученици основних школа из Горажда, Праче, Витковића, Штрбаца, Рудог и Мокрог.

Према наводима директора Основне школе Рудо г – Велимира Ристовића, у кампу ће боравити 10 ученика из ОШ Рудо и 10 ученика ОШ „Бошко Буха“ Штрпци. Сваку групу ученика, предводи по један наставник наведених школа.sadba 059