Свечана сједница Скупштине општине Рудо

svecana2

Другог дана петровданских свечаности, у знак сјећања на погинуле борце ВРС, запаљене су свијеће и положени вијенци на централном спомен обиљежју.

На свечаној сједници Скупштине општине Рудо, програм прославе отворен је читањем текста химне Републике Српске „Моја Република“ а химну „Боже правде“ извео је хор „Св. цар Лазар“ из Прибоја.

Поздрављајући присутне, начелник општине Рудо Рато Рајак, истакао је нови позитивни дух који се јавља у животу ове општине, борбу за оживљавање замрлих индустријских погона и жељу локалне власти да се заустави одлив становништва,посебно младих.

Начелник општине, додјелио је и плакете општине најуспјешнијим у претходној години .Признање је додјељено ЗТУР „Два брата“, власништво Вула и Душка Арсића и рафтинг клубу „Валине“ Рудо, за испољену храброст у спашавању људи и добара из поплављених подручја на територији општине Бијељина. Сваком од 11 чланова додјељена је захвалница и новчана награда. Награђени су Јован Тубић, Горан Гардовић, Дарко Јаковљевић, Драган Савић, Немања Ђуровић, Гордан Ђуровић, Ненад Брадоњић, Стефан Радичевић, Стефан Преловић, Ђорђе Токовић и Милан Мићевић.

На свечаној академији, поводом општинске славе, бесједу о апостолима Петру и Павлу, говорио је свештеник – јереј Василије Р. Цвјетковић.

Књижевник Радомир Рашо Јагодић, говорио је своје пјесме „Здравица“ и „1915“.

У програму су учествовали и Етно група и хор „Св. кнез Лазар“из Прибоја, под диригентском палицом Будимира Гардовића а додјељене су и награде ученицима генерације основних и средње школе. Награда је додјељена Гордану Туби, матуранту гимназије а Маријана Мијушковић и Јелена Станковић добиле су награду као ученици генерације 2013/14 из основних школа Рудо и Миоче.

Ломљење славског колача обављено је у новоотвореном хотелу „Comsar Rudo“.

svecana

svecana1