Нишлије посјетиле Рудо

nišlije u rudom

Педесет чланова „Друштва за неговање тековина ослободилачких ратова 1912-1918“ из Ниша, посјетило је општину Рудо.

Представници овог удружења су на почетку своје посјете, положили вијенац на споменик погинулим борцима ВРС 1992 – 1995 , а топлу добродошлицу у свечаној сали Дома културе „Просвјета“ пожелио им је начелник општине Рудо, господин Рато Рајак , са сарадницима.

Гости из Ниша обишли су Трг слободе , на коме се налази споменик „Прве пролетерске бригаде“, Спомен собу погинулим борцима ВРС и Музеј Прве пролетерске бригаде.

У име Борачке организације , чланове удружења је поздравио Момир Радовић, предсједник Скупштине ове организације, а на пријему у свечаној сали гости су имали прилику да се боље упознају са историјском прошлошћу Рудог.

Предсједник Нишког удружења господин Миодраг Милић, захваљујући се начелнику општине на пријему, између осталог а у име удружења, поклонио је граду Рудом статуу цара Константина, који је рођен у Нишу и прије више од 1700 година „Миланским едиктом“ озваничио хришћанску религију у „Римском царству“. Иначе, ово удружење је до сада имало више путовања у земљи и иностранству, на којима је посјетило знаменитости из српске историје.

Својом пјесмом „Исповјест Зорана Недељковића“ госте је поздравио и књижевник Радомир Рашо Јагодић.

nišlije 2