„Лимска долина у црвеном злату“

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, у складу са Одлуком Владе РС(„Службени гласник РС“, број 89/ 14 од 13. 10. 2014. године), објавила је коначну ранг листу пројеката,по основу Јавног позива јединицама локалне самоуправе у Републици Српској, за додјелу средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја.

Финансијски механизам је заједничка иницијатива Министарства финансија РС, Министарства управе и локалне самоуправе РС, Владе Швајцарске, Развојног програм Уједињених нација (УНДП) и Инвестиционо-развојна банке РС.

Од 43 приспјеле апликација на поменути Јавни позив, општина Рудо је са пројектом „Лимска долина у црвеном злату“ другорангирана, у области развоја привреде или пољопривреде у руралним подручјима.

Укупна вриједност пројекта је 69. 986, 24 КМ. Инвестиционо-развојна банка РС учествује са 55. 988, 99 КМ, а општина Рудо са 13. 997, 25 КМ.

Носиоц пројекта је општина Рудо, а партнери су ПЗ“Увац-Рудо“ и Удружење узгајивача малине “Малина“ Рудо. Наведеним пројектом, планирана је набавка 60 000 садница малине (сорта Виламет и Микер), испитивање плодности земљишта и набавка система за наводњавање, за 25 пољопривредних произвођача – чланова задруге.

maline-most