Уручени кључеви баки Војки

IMG_1703

Дана 03 – 10 – 2014. године, свечано су уручени кључеви новоизграђене куће Грабовчић Војки, мајци погинулог борца ВРС, Грабовчић Ненада. Кључеве је уручио начелник општине Рудо Рато Рајак, на чију иницијативу се и приступило коначном решавању стамбеног питања ове 80 – годишње старице.

Кућа, површине око 38 м2, изграђена је у селу Међурјечје, недалеко од трошне куће,у којој је до сада живјела. Средства за њену изградњу, у потпуности су обезбјеђена из средстава буџета општине Рудо.

За све ове године, од завршетка рата па до данас, безброј пута је обећавано да ће се рјешити стамбено питање мајке погинулог сина јединца, али је све остајало на обећањима.

Један од приоритета ове локалне власти је потпуно стамбено збрињавање свих породица погинулих бораца и тежих РВИ.

Према ријечима начелника Одјељења за друштвене дјелатности, Драгана Јовановића, на подручју општине Рудо потребно је стамбено збринути још двије породице погинулих бораца и додјелити 12 бесповратних новчаних средстава у висини грађевинског пакета. Планирано је да се, за двије стамбено незбринуте породице, додјеле слободни станови, који су некада били у власништву Фонда ПИО. Општинска управа Рудо и стамбено незбринуте породице погинулих бораца и тежих РВИ, извршили су све потребне радње, које су биле њихова обавеза а све остале активности у надлежности суМинистарства рада и борачко инвалидске заштите РС.

Из свега овога, може се закључити да је општина Рудо, рјешавањем стамбеног питања Грабовчић Војке, завршила са стамбеним збрињавањем породица погинулих бораца сопственим средставима, с тим да и даље остаје обавеза да се, код Министарства рада и борачко инвалидске заштите РС, тражи извршење обавеза за преостале породице погинулих бораца.

IMG_1700

IMG_1706