Годишња конференција у оквиру пројекта „Интеракција и локални развој у 3 општине Горњо-дринске регије 2014 – 2017“

Karitas ova za naslovnuKaritas 3Одржана Годишња конференција у оквиру пројекта „Интеракција и локални развој у 3 општине Горњо-дринске регије 2014 – 2017“

Удружења „Мост“ Вишеград и Каритас Швајцарска организовали су Годишњу конференцију поводом успјешног завршетка прве године пројекта „Интеракција и локални развој у 3 општине Горњо-дринске регије 2014 – 2017“.

Конференција је одржана 22. 12. 2014. године у Горажду а учесници су били представници донатора, општинa Рудо, Новог Горажда и Фоче-Федерација БиХ, као и савјета мјесних заједница које су директни корисници пројекта.

Након представљених резултата пројеката, једногласно је закључено да је реализација пројеката у свим општинама на задовољавајућем нивоу. На конференцији је посебно истакнуто да је општина Рудо, у односу на остале учеснике пројекта, примјер добре праксе. Захваљујући ангажованости свих учесника у пројекту реализација у општини Рудо до сада је већа од 90%, а финансијске обавезе општине су измирене у потпуности.

Шеф делегације Каритас Швајцарска за БиХ Петер Амхоф, истакао je да је планирани дио пројекта за 2014. годину реализован на задовољавајућем нивоу и да је Каритас Швајцарска спреман да настави са реализацијом пројекта и у наредном периоду.

Karitas 5Karitas 4