Захвалност донаторима

Biblioteka

У Народној библиотеци „Просвјета“ Рудо одржан је свечани Новогодишњи пријем за сараднике и донаторе који су помогли рад библиотеке и обогатили њен књижни фонд.

Посебну захвалност библиотека дугује општини Рудо која је несебично пружила подршку њеном раду, читаоцима, донаторима који су поклонили књиге библиотеци и Министарству цивилних послова БиХ, које је кроз пројекат помогло покретање електронске Завичајне библиотеке. Том приликом додијељене су захвалнице.

Библиотека је добила своју интернет страницу на адреси www.bibliotekarudo.com, а фејсбук страница која ће допринјети комуникацији корисника библиотечких услуга и библиотеке почеће са радом непосредно послије Нове године.

Ове године библиотека је набавила више од 800 нових наслова и објавила двије значајне књиге посвећене Првом свјтском рату „Пјесме и цртежи“ Радомира Раше Јагодића и „Офанзивни Горњодрински фронт – из Љетописа Рудог за 1914. годину“ Предрага Остојића.

Пријему су присуствовали у име општине Рудо, начелник општине Рато Рајак са сарадницима и дародавци књига: Мира Тешевић, Гојко Топаловић, Раде Станчић, Илија Лучић, Радомир Рашо Јагодић, Зоран Пешовић, Предраг Кастратовић.

Захвалнице ће накнадно бити уручене и Митри Рајак, Зорану Недељковићу Жиравцу, академику проф. др Војиславу Максимовићу, Симону Ђуретићу и Споменки Кузмановић.

Посебну захвалност заслужује Министарство цивилних послова БиХ, које је помогло реализацију пројекта „Електронске завичајне библиотеке“.