Затворен Први сајам у Рудом

revija

У Рудом је затворен Први сајам домаћих производа Рудо 2015.

На Тргу Слободе окупило се преко 100 излагача из 14 градова, који су своје производе изложили на 36 штандова. На отварању сајма тачно у подне присутне је поздравила испред Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске Тања Боровчанин,  Предраг Марковић испред SWG-а, а пресјецањем свечане врпце сајам је отворио начелник општине Рудо Рато Рајак, поздравивши присутне.

У хотелу Комсар Рудо уз подршку „Сирогојно Компани“, ткачког студиа „Вера“ и  Секције ткаља КУД-а Соко Вишеград, први пут је организована модна ревија, а у Малој сали Дома културе одржана су предавања о пчеларству на теме: „Анализа правилног уземљавања пчеларских заједница и осврт на болести пчела и пчелињих легала“ које је водио Дамјан Драмлић и „Утицај пестицида на пчеларство“ које је водио Александар Поповић.

zatvaranje sajma

Током дводневног сајма подјељен је и велики број награда у различитим категоријама.

У категорији млађих разреда у такмичењу за најбољи цртеж прво мјесто  освојио  је ученик 5. разреда ОШ Рудо Милош Перишић, друго мјесто освојила је ученица 3. разреда ОШ Бошко Буха Штрпца Анђела Савић и треће мјесто освојио је ученик 5. разреда ОШ Рудо Дарко Кузмановић.

У категорији старијих разреда у такмичењу за најбољи цртеж прво мјесто освојила је ученица  9. разреда ОШ Бошко Буха Миоче Валентина Церовић, друго мјесто освојила је ученица 8. Разреда ОШ Рудо, Светлана Преловић а треће мјесто освојила је ученица 6. Разреда ОШ Рудо Марија Радовић.

У категорији најбољи колачић подјељено је 18 награда а побједница је Крстина Кубуровић из МЗ Бјело Брдо.

У категорији за најбољи штанд од стране излагача проглашен је штанд МЗ Штрпци.

На крају сајма је подјељено 30 поклон пакета купцима производа изложених на сајму а жеље организатора и огромног броја посјетилаца су да овај сајам у будуће постане традиционалан што можемо видјети и кроз књигу Утисака.

Спонзори сајма били су: Општина Рудо, хотел Цомсар Рудо, SWG, ТВ Рудо, ТВ Прибој

zatvaranje sajma1