Мјесна заједница Старо Рудо у новом руху

Staro Rudo

Кроз 4 мања пројекта која су била усмјерена на развој заједнице, подршку женама, младима и угроженим групама, чланови Савјета мјесне заједнице Старо Рудо успјели су реновирати просторије, обезбједити дрва социјално угроженим старим лицима, набавити сто за стони тенис за младе, шиваће машине за жене као и другу опрему. Са овим осигурани су основни предуслови за унапређење друштвеног живота у овој заједници.

Након успјешне реализације прве године пројекта, ова мјесна заједница већ ради на новим пројектима са којима ће бити развијени и нови садржаји за њене мјештане.

Све ово је реализовано у склопу већег пројекта „Интеграција и локални развој у заједницама 3 општине Горњедринске регије 2014 – 2017“ који поред мјесних заједница општине Рудо укључује и мјесне заједнице Фоче ФБиХ и Новог Горажда.

Овај пројекат има за циљ развој позитивног мира и развој локалних заједница Горњедринске регије а реализује се уз финансијску подршку Швaјцарског Каритаса (Caritas Switzerland), Општине Рудо и грађана Мјесне заједнице Старо Рудо.

Staro Rudo1