„Балканско књижевно друштво“ , у Рудом

IMG_1918

У оквиру промоције „Балканског књижевног гласника“ у Босни и Херцеговини, ЈУ Народна библиотека „Просвјета„ Рудо, организовала је, у малој сали Дома културе „Просвјета“ у Рудом, књижевно вече под називом „ Дани с писцима“.

Манифестацију су организовали „Балканско књижевно друштво“ и „Балкански књижевни гласник“, у оквиру реализације пројекта „Писци за будућност“.

У сарадњи са Балканским књижевним друштвом, гости су били књижевник Душан Гојков, историчар Душан Варичак и књижевник Невен Мехинагић .

У пројекту„ Писци за будућност„, право учешћа имали су млади таленти од 14 до 29 година. На књижевној вечери у Рудом  учествовали су млади писци из Рудог- Дејана Папоњак, Владимир Чолаковић, Јована Остојић, Дарко Топаловић, Јована Лазовић и Данијела Новаковић .

У сарадњи са библиотекама, ова манифестација реализована је у више градова у Бих, као што су Бања Лука, Приједор, Цазин, Брод, Градачац, Челић, Угљевик, Рудо, Мркоњић Град, Травник, Високо, Жепче, Горажде, Источно Сарајево, Тешањ и Соколац .