Школе у Рудом спремне за дочек ђака

У Основној школи „Бошко Буха“ у Штрпцима и Oсновној школи „Рудо“  све је спремно за почетак нове школске године, која почиње у уторак, 1. септембра.

Ове године основну школу ће похађати укупно 415 ђака. У школску 2015/ 16 у двије основне школе у Рудом у први разред укупно је уписан 31 ученик.

Према информацијама из поручне ОШ „Бошко Буха“  у Миочу, у овој школи још увијек трају радови на реконструкцији зграде за које се очекује да ће бити завршени до краја септембра.

Реконструкцију зграде ОШ „Бошко Буха“ врши фирма Примус из Рогатице а финансира се из донације Јапанске владе.

За нову школску годину спреман је и Средњошколски центар-СШЦ Рудо. Према ријечима Наталије Новаковић, секретара школе обављене су све припреме, систематски прегледи особља и завршени поправни испити. Школску 2015/ 16 похађаће 152 средњошколца.

Општина Рудо је ове године, поред бесплатног превоза за ђаке из удаљених дијелова општине, обезбједила и издвојила средства за набавку око 7о комплета уџбеника за ђаке од трећег до петог разреда, који похађају ОШ са сједиштем на подручју општине Рудо, чији су родитељи незапослени. Средства су обезбјеђена из уштеде која је остварена у буџету.