Добро дошли ђаци прваци

prvaci1У уторак, 1. септембра Основна школа „Бошко Буха“ у Штрпцима и Oсновна школа „Рудо“ организовале су свечани пријем и подијелу поклона за полазнике првог разреда.

У школама је одржан свечани пријем првачића, за које су ученици старијег разреда приредили пригодан програм. Сретно школовање, уз подсјећање да је период школовања најљепши, и да школа доноси највише среће и радости у животу, пожељели су директори школа и учитељице.

Испред општине Рудо првачиће је у Рудом поздравио Начелник одјељења за општу управу и друштвене дјелатности Драган Јовановић док је првачиће у Штрпцима поздравио Замјеник начелника општине Рудо, Митар Видаковић. Они су том приликом ђацима и родитељима пожељели срећан и успјешан почетак школовања а потом су по традицији ђацима првацима уручили скромне поклоне, који ће их сјећати на њихов први дан школе.

prvaci

Локална заједница улаже огромне напоре како би обезбједила што боље услове за рад ученика и наставног особља. У ту сврху кроз капиталне инвестиције издвојена су значајна средства за реконструкцију школских објеката. Општина је до сада успјела дјелимично реконструисати подручне школе на Увцу, Мокронозима и Оскоруши док су за реконструкцију школе у Миочу обезбјеђена средства од Јапанске амбасаде, а након невремена реконструисан је и кров зграде у ОШ Рудо.

Поред наведеног, општина је ове године обезбједила и 71 комплет уџбеника за ђаке од трећег до петог разреда, који похађају ОШ са сједиштем на подручју општине Рудо, чији су родитељи незапослени, који ће бити подијељени у школама.

prvacici