Фарма коза Станић из Рудог опет награђена на изложби у Рогатици

Picture 016На 51. регионалној пољопривредној изложби у Рогатици фарма коза из Рудог освојила двије награде.

У суботу 3. октобра, у Рогатици је у организацији Одјељења за привреду у административној служби општине Рогатица, а под покровитељством Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, одржана је „51. регионална пољопривредна изложба“.

Учесници изложбе били су узгајиваћи говеда, оваца, коза и коња из области сточарства, произвођачи сјеменског и меркантилног кромпира, затим произвођачи скорупа-кајмака и традиционалних производа од воћа и поврћа, пчелињих производа, домаће кухиње и кућне радиности из 14 општина: Пале, Хан Пијесак, Соколац, Рудо, Вишеград, Чајниче, Ново Горажде, Горажде, Фоча, Фоча/ Устиколина, Пале/ Прача, Источни Стари Град, Калиновик и Рогатица.

Током изложбе награђена су 92 излагача, а укупан фонд награда износио је 25. 000 КМ.

Ове године из Рудог су на изложби учествовала два излагача и то: Удружење жена „Ева“ које је представило своје производе из кућне радиности и Фарма коза Станић, вл. Радојка Станића из Рудог која је учествовала у такмичарском дијелу изложбе.

Фарма коза је однијела двије награде. Друго мјесто у категорији коза и треће мјесто у категорији јарица. Ово је друга година за редом да Фарма коза осваја награду на овом такмичењу, чим је потврдила квалитет. Прошле године освојила је друго мјесто у обе категорије.

Farma koza