Обука за одрасле “Образовање за друштвену правду”

IMG_3317

Удружење жена МОСТ у сарадњи са ОСЦЕ мисијом у БиХ, теренски уред Фоча и Општином Рудо 14. и 15. октобра 2015. године организује за просвјетне раднике основних и средњих школа, вјероучитеље и родитеље обуку “Образовање за друштвену правду”.

Програм “Образовање за друштвену правду” је један од могућих модела за развијање критичке свијести о проблемима неједнаког третмана људи због разлика које међу њима постоје. Програм је намјењен одраслима који раде са дјецом и састоји се из три компоненте: именовање феномена, давање гласа онима који се не виде и не чују и изградња савезништва.

Циљеви програма су стицање знања о механизмима настајања и одржавања друштвене неједнакости, развијање личних компетенција од значаја за сарадњу и рад у овој области, као и подстицање одговорности за акцију на личном и професионалном плану.

Обука се организује кроз пројекат “Интеракција и локални развој у заједници у 3 општине Горњо-дринске регије 2014-2017” који спроводи Удружење жена “МОСТ” Вишеград у партнерству са КАРИТАС-ом Швицарска. Пројекат је финансиран од стране Владе Швицарске и Лихтенштајна.

IMG_3318

obrazovanje odraslih