Изазови у развоју инклузивних школа: Позитивна улога заједнице

osce

Јуче је у Мостару, под покровитељством предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине др Драгана Човића а у организацији ОСЦЕ-а одржан састанак на коме су представљени позитивни примјери локалних заједница које раде на томе да школе буду инклузивније и отвореније.

Др Човић је у свом уводном излагању нагласио важност инклузије у образовању, која има за циљ да омогући да школе постану осјетљивије на све разлике и да омогући стицање знања и вјештина за дјецу и младе на једнак начин. Такође дао је подршку свим будућим пројектима који ће допринијети развоју инклузивних школа широм Босне и Херцеговине.

На састанку су учествовали министри образовања, начелници опшина и директори школа из неколико кантона и Републике Српске.

Као позитивани примјери на састанку су посебно истакнуте општине Рудо и Жепче и дата им је ријеч да упознају остале учеснике са својим искуством.

Током састанка разговарало се и о начинима унапређења сарадње између институција образовања и представника локалних заједнице.

У свом завршном обраћању шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ амбасадор Џонатан Мур још једном је истакао позитиван примјер општине Рудо.

OSCE1