Одржана Годишња конференција у пројекту „Интеракција и локални развој у заједници 3 Горњо-дринске регије 2014-2017“

IMG_9251Поводом успјешног завршетка друге године пројекта „Интеракција и локални развој у заједници 3 Горњо-дринске регије 2014-2017“ Удружење жена Мост и Каритас Швајцарске организовали су годишњу конференцију.

На конференцији су представљени резултати пројекта, искуства у пројекту, постигнути циљеви, проблеми и научене лекција као и будући планови и активности.

На конференцији су представљени пројекти реализовани од стране одабраних мјесних заједница из три општине учеснице овог пројекта: Фоча Устиколина, Ново Горажде и Рудо.

Од стране мјесних заједница Миоче, Старо Рудо и Стргачина, које испред општине Рудо учествују на пројекту, IMG_0113представљени су постигнути резултати у оквиру 12 пројеката који су подржани од стране Швајцарског Каритаса и општине.

МЗ Стргачина је представила интегрални пројекат који је усмјерен на изградњу кампа, у који су укључене компоненте за заједницу и жене, пројекaт за социјалне групе који је обухватао подјелу пластеника и планински дом за младе.

Миоче је представило пројекат камп-излетиште намјењен заједници али и другим корисницима, као и пројекат одбојкашког и фудбалског терена. Објекат изграђен кроз овај пројекат пружиће могућност организовања излета од стране грађана МЗ Миоче уз могућност преноћишта. Објекат ће бити користан свим грађаним МЗ укључујући пензионере, младе, жене и др.

Објекат пружа могућност организовањаmioce изложби ручних радова и такмичења у спремању јела. Поред наведеног, кроз пројекат је урађена и пјешачка стаза.

Мјесна заједница Старо Рудо је направила шадрван, очистила ријечицу Крупицу, уредила пјешачку стазу, поставила клупе и урадила туристичку сигнализацију.

На пројекту за жене организован је курс шивења, а за угрожене су подјељени пластеници и изграђено je купатило  за једну социјално угрожену породицу.