Потписан уговор за реконструкцију и адаптацију домова здравља у Рудом, Чајничу и Новом Горажду

Након законски проведене тендерске процедуре, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас уговор са директором фирме Конструктор д.о.о из Фоче Новицом Ивановићем за реконструкцију и адаптацију Дома здравља Рудо, адаптацију дијела Дома здравља Чајниче и адаптацију Дома здравља Ново Горажде.

Ријеч је о укупној инвестицији од 725.183,46 КМ која ће бити реализована за адаптацију објекта за рад четири тима породичне медицине, лабораторију и котловницу у Дому здравља Рудо, нову столарију, подове и унутрашње радове у Дома здравља Чајниче, као и нову столарију, гријање и унутрашње радове у Дому здравља Ново Горажде.

За реализацију уговора за реконструкцију и адаптацију домова здравља Рудо и Чајниче, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске обезбиједило је 70 одсто средстава кроз пројекат Јачање здравственог сектора – додатно финансирање, док су преосталих 30 одсто средстава обезбиједиле општине Рудо и Чајниче.

За радове на Дому здравља Горажде, Министарсtво здравља и социјалне заштите Републике Српске обезбиједило је пуни износ средстава обзиром да је ријеч о изразито неразвијеној општини.

У оквиру пројекта HSEP – Јачање здравственог сектора, од 2012. године до сада, завршени су објекти у Модричи (изградња дијела Дома здравља за породичну медицину), у Бијељини (изградња амбуланти Бањица, Магнојевић и Трњаци), у Лопарама (санација Дома здравља и амбуланте Прибој), у Калиновику (санација Дома здравља), у Добоју (санација амбуланти Осјечани и Пакленица), у Дервенти (санација амбуланте Осиња), у Језеру (изградња амбуланте Језеро, Дома здравља Мркоњић Град), у Приједору (санација амбуланте Омарска и хитне службе Дома здравља), у Рогатици (санација амбуланте Борике и изградња дијела надстрешнице Дома здравља), у Петрову (санација Дома здравља и изградња амбуланте Карановац), у Доњем Жабару (изградња амбуланте Доњи Жабар, Дома здравља Бијељина), у Броду (санција Дома здравља), у Шамцу (доградња Дома здравља за просторије РТГ), у Вукосављу (изградња амбуланте Вукосавље, Дома здравља Модрича), у Крупи на Уни (изградња амбуланте Дубовик), у Бањалуци (изградња амбуланте Бочац и Борковићи), а планирана је и изградња заједничког објекта амбуланте и мјесне заједнице Доња Кола.

Укупна вриједност свих до сада изведених радова по пројекту HSEP – Јачање здравственог сектора износи преко 2.500.000,00 КМ.

Преузето са сајта Владе РС