КУД „Просвјета“ специјалан гост на Вечери семберског фолклора

На позив организатора, Центра за културу Семберије, Културно умјетничко друштво „Просвјета“ Рудо, наступило је као специјалан гост на Вечери семберског фолклора.

Пред препуном двораном Центра за културу Бијељина, фолклорци из Рудог извели су игре из Шумадије, а потом игре из златиборског и ваљевског краја и „Врањанску свиту“, а публика је дугим аплаузом поздравила њихов наступ.

image-87210cc2e30f4edd9e9b92142931326c4fa26e2ed3c7e9f70377dad7f8ff2ad6-V

Ово је био њихов први наступ на овом догађају, а иницијатива да буду гости потекла је од  КУД-а „Дворови“, са којима је КУД „Просвјета“ имало прилике да се упозна током учешћа на Манифестацији дјечијег фолклора Средњег Баната и Републике Српске у Зрењанину у октобру 2015. године.

Поред одлично прихваћеног наступа, фолклорци су други дан уживали и у посјети Етно селу „Станишић“, Манастиру Пет језера код Бијељине и Руској цркви.

На Вечери семберског фолклора, поред Руђана наступили су и: СКУД „ДРАГАЉЕВАЦ“, СКУД „ДРАГУЉ“, КУД „БРОДАЦ“, КУД „ДВОРОВИ“, КУД „БАЛАТУН“, СКУД „УДРУЖЕЊЕ ОЗРЕНСКОГ КРАЈА“ Трњаци, СКУД „ЛАЗАРИЦА“ Станари и КУД „ПОСАВИНА“ Црквина.

Према ријечима Илија Арсића, договорена је и узвратна посјета нашем граду.