Одржана приредба поводом 8. марта

Синоћ је у Дому културе у Рудом одржана приредба поводом 8. марта на којој су учествовали књижевници из Рудог и чланови фоклорних секција из мјесних заједница Миоче, Штрпци, Бијело Брдо и Рудо.

Центр за културно-просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо традиционално организује приредбу посвећену мајкама и женама.

У оквиру приредбе су проглашени и побједници конкурса за најљепшу пјесму поводом 8. марта, који је расписао Савјет младих из Рудог.

Предсједник Савјета младих Марија Стикић рекла је да су такмичари селектовани у три категорије – средњошколци, основци нижих и основци виших разреда.

Она је навела да је у категорији средњошколаца прво мјесто припало Дејани Папоњак, у категорији виших разреда основне школе Милици Видаковић, а нижих разреда Луки Томићу.

Стикићева је рекла да је циљ овог такмичења анимирање младих да пишу, као и да искажу љубав према мајкама, сестрама и бакама.

У приредби су учествовали и књижевници из Рудог, међу којима су Милана Ступић, Драган Папоњак, Радомир Јагодић и Бојан Бјелић.

Организатори приредбе су Центар за културно-просвјетну дјелатност „Просвјета“, Савјет младих и Удружење књижевника „Милош Видаковић“ из Рудог.