Више од 100 излагача на Сајму домаћих производа Рудо 2016

У Рудом је данас отворен Други сајам домаћих производа, који је окупио више од 100 излагача из 18 градова БиХ, Србије и Црне Горе.

Своје производе, осим домаћих излагача, представили су учесници из Ужица, Чајетине, Пријепоља, Нове Вароши, Пљеваља, Прибоја, Пала, Вишеграда, Рогатице, Фоче, Сарајева, Сокоца, Високог, Братунца, Требиња, Мостара, Горажда.

Сајам је отворила представница Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Тања Боровчанин, која је поздравила окупљене излагаче.

„На основу досадашњих сазнања, видљива је потражња и потреба за производњом домаће хране и из тог разлога би требало ставити већи акценат на раст производње домаће хране, али и на питање квалитета и безбједности хране, њеном брендирању, увођењем одговарајућих стандарда што подржава и подстиче Министарство“, истакла је Боровчанинова у свом позравном говору.

Она је рекла да овај сајам треба да буде заштитни симбол традиције и промоције здраве хране.

sajam1

 

Начелник Одјељења за општу управу општине Рудо Драган Јовановић, рекао је да је ово врло значајна манифестација за општину, јер је подржава велики број предузетника, невладиних организација, институција и локална управа.

„Овдје је велики број излагача и ово је значајна промоција општине и свих актера који су изложили своје производе“, каже Јовановић.

Он је додао да је Рудо препознатљиво по малини, те да из године у годину крупним корацима иде напријед са већим бројем произвођача.

У пригодној бесједи, члан културно-умјетничког друштва /КУД/ „Просвјета“ из Рудог Драшко Спасојевић, рекао је да душу ове општине осјете сви који заволе Рудо и који умију да се загледају у његову прошлост.

На штандовима на градском тргу у Рудом и у Дому културе данас и сутра купцима и посјетиоцима изложена је богата понуда производа из домаће радиности, од хране и пића, меда и љековитог биља, до ручно израђених одјевних предмета, те предмета за домаћинство и уникатних сувенира.

Осим изложбено-продајног садржаја, у оквиру Сајма биће организована стручна предавања, модна ревија и културно-умјетнички садржаји.

Други сајам домаћих производа организован је под покровитељством општине Рудо, уз спонзорство локалних предузетника.

Срна