Дру Гиблин посјетио Интеркултурални камп Стргачина-Рудо

strgacina1

У сриједу, 29. јуна Интеркултурални камп Стргачина – Рудо, посјетио је аташе за културу и образовање Амбасаде САД у Босни и Херцеговини г-дин Дру Гиблин. Поред њега, манифестацији, коју су за ту прилику припремили учесници кампа, ученици основних школа из Сарајева, Мокрог и Рудог, присуствовали су и бројни представници домаћих и међународних организација, удружења, власти, институција и медија.

Присутне госте, том приликом поздравила је предсједница удружења „НАДА“ Рудо, г-ђа Милена Кујунџић, а гостима су се обратили и начелник општине Рудо г-дин Рато Рајак, који је овом приликом уручио захвалнице представнику Амбасаде САД у БиХ Г-дину Дру Гиблину као и предсједници Удружења „НАДА“ Рудо г-ђи Милени Кујунџић.

Након тога присутним се обратио и г-дин Дру Гиблин, који је провео и једно вријеме разговарајући са свим учесницима данашњих активности у интеркултуралном кампу.

Г-дин Гиблин, начелник општине Рудо г-дин Рато Рајак и представници присутних школа и Удружења за бригу о особама са инвалидитетом симболично су, на крају програма, засадили по једно дрво као симбол пријатељства, интеркултурализма и толеранције које представљати трајно обиљежје овог и оваквих сусрета који ће се наставити овог љета.

strgacina