Обиљежен Дан општине Рудо

DSC_1688

Пријемом гостију у свечаној сали Дома културе „Просвјета“ Рудо, полагањем вијенаца и паљењем свијећа на централном спомен обиљежју, у уторак 12.07.2016. године, обиљежен је Дан општине Рудо.

Са почетком у 12. 00 часова, у великој сали Дома културе у Рудом одржана је свечана сједница СО Рудо. Сједницу је отворио предсједник СО Рудо Велибор Ћировић, а о протеклој години говорио је начелник општине Рудо Рато Рајак. Поздрављајући присутне он их је замолио да минутом ћутања одају почаст страдалим српским борцима.

Химном „Боже правде“ хор „Св. кнез Лазар“ из Прибоја почео је програм у коме су учествовали женска етно група „Просвјета“ Рудо и фрулаш Драшко Спасојевић.

Начелник општине Рудо, Рато Рајак уручио је поклоне ученицима генерације Анђели Ћировић из ОШ „Бошко Буха“ из Штрбаца, Алекси Станчићу из ОШ Рудо и Дејани Папоњак ученику генерације СШЦ Рудо.

У хотелу „Комсар“ Рудо одржано је традиционално ломљење славског колача, које су обавили свештеници јереј Василије Р Цвјетковић и протојереј ставрофор Саво Брадоњић.

Овим су званично завршене Петровдаске свечаности Рудо 2016.

DSC_1683

DSC_1699 DSC_1693