Програмско управљање за већи принос малине

hladnjaca_tunel (1)

У сриједу 07.09.2016. године званично је стављен у употребу тунел за брзо замрзавање, и представљени су остали резултати пројекта „Програмско управљање у служби црвеног злата“.

Путем овог пројекта на постојећој Хладњачи Увац извршена је доградња објекта те набављена опреме за брзо замрзавање, чим су проширени постојећи расхладни капацитети за брзо замрзавање. Такође, пројекат је омогућио и успостављање модела „Програмско управљање“ који малинарима пружа стручну, материјалну и менторску подршку приликом успостављања засада, као и успостављање стручно-савјетодавне службе која дјелује у склопу ПЗ „Увац-Рудо“. Осим тога,  обезбјеђено је 80.000 садница малине по повољним цијенама за социјално угрожене породице са простора општине Рудо, те едукација за више од 200 малинара и представника 4 општине.

Укупна вриједност пројекта износи 124.967 КМ,  од чега је 99.974 КМ обезбјеђено из Финансијског механизма а 24.993,54 КМ од стране општине Рудо.

Финансијски механизам успостављен је с циљем доприноса успјешној реализацији приоритетних пројеката идентификованих у локалним стратегијама развоја, и представља заједничку иницијативу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС), Амбасаде Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ.

hladnjaca_tunel (2)