Премијера представе „Кад су се дјеца играла рата“ заказана за недељу

Позоришна представа „Кад су се дјеца играла рата“ биће премијерно изведена у недељу 29. јануара 2017. године у 19 часова у великој сали Дома културе у Рудом.

Позоришна представа „Кад су се дјеца играла рата“ рађена је по истоименом, адаптираном тексту Јоване Остојић. Текст је 2015. године на литерарном конкурсу, освојио прву награду у конкуренцији 2000 младих аутора.

Адаптацију, драматургију и режију ове позоришне представе потписују Јована Остојић и Бојан Бјелић, а у представи глуме чланови Драмске секције Дома културе „Просвјета“ Рудо:  Милица Макљеновић, Филип Илић, Михајло Крушкоња, Ранко Јовановић, Маја Новаковић, Милош Перишић, Ивона Ђорда, Светлана Преловић, Јована Вилотић, Никола Павловић и Дарко Јаковљевић, док ће музичка пратња на хармоници бити Видан Перишић.

Представа је припремана два мјесеца. Према ријечима Јоване Остојић, млади глумци су озбиљно схватили своје улоге, па су током припрема осим озбиљности показали и огромну жељу за радом.

Судећи да је представа рађена према награђеном тексту у жестокој конкуренцији, вјерујемо да ће у представи уживати бројне генерације, а поготово оне рођене између 60-тих и 80-тих година, које су одрасле играјући се индијанаца и каубоја.

Ово је већ друга представа коју припремају млади умјетници из Рудог, који са овим показују да су озбиљни у својим намјерама да успоставе омладинску, аматерску позоришну сцену, која ће понудити нове ауторске садржаје.

Подршка за поставку и извођење ове представе обезбјеђена је од стране ЈУ ЦКПД “Просвјета” Рудо, Народне библиотеке “Просвјета” Рудо и ЗР АПОА Рудо.

Улазница за представу кошта 1КМ.