Припреме за трећи међународни Сајам домаћих производа Рудо 2017

Трећи међународни „Сајам домаћих производа Рудо 2017“ ће се одржати од 10-12. марта 2017 године. Тренутно су отворени конкурси за пријаву излагача и такмичење неафирмисаних бендова. Пријава за излагаче отворена је до 27. фебруара, а за бендове до 25. фебруара.

Сајам, који је покренут као скромна идеја која је преточен у иницијативу локалних ентузијаста, већ прву годину  подржан је од донатора, локалних спонзора и општине. Већ након друге године, заједничким снагама учинили смо да сајам постане обавезан годишњи догађај у Рудом.

Овогодишњи, трећи међународни „Сајам домаћих производа Рудо 2017“, окупиће излагаче из БиХ, Србије и Црне Горе који ће током сајма представити производе домаћих произвођача,  ручне радиности ,  хране и пића, меда и љековитог биља,  ручно израђених одјевних предмета, предмета за домаћинство и уникатних сувенира који носе печат домаћег, традиционалног и које одликује квалитет.

Основна вриједност ове манифестације огледа се у ангажовању већег броја различитих актера из заједнице да се помогне у развоју и промоцији економски једне од неразвијених општина у БиХ, кроз подршку локалном предузетништву.

16804120_704226256404337_4474793038804395347_o (1)

Сајам из године у године расте како по броју излагача и посјетиоца тако и у погледу садржаја, па ће тако ове године поред продајно-изложбеног дијела, за све посјетиоце сајма бити организован и богат културно-умјетнички садржај.

Церемонија свечаног отварања сајма биће одржана у петак, 10. марта са почетком у 12.00 часова на тргу у Рудом. Првог дана сајма биће одржана предавања за младе и малинаре, изложба радова основних школа из регије под називом „Рециклирана машина – роботи будућности“, дегустација колачића и такмичење неафирмисаних бендова. На штандовима ће бити представљене и средње струковне школе из Вишеграда, Рогатице, Горажда, Прибоја и Рудог.

На крају дана биће проглашени побједници конкурса „Рециклирана машина – роботи будућности“, „Нај колачић“ по избору посјетиоца сајма и најљепши штанд по избору излагача.

FINALNI poziv za demo bendove

Трећи дан сајма биће одржана церемонија затварања сајма са додјелом захвалница и признања донаторима, спонзорима и учесницима сајма. Другог дана сајма предвиђен је наступ домаћих умјетника на тргу, такмичење у спремању рибље чорбе и дегустација исте и за крај дана свечана вечера за излагаче са модном ревијом.

Финансијски сајам су подржали  Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у оквиру Пројекта „Подршка регионалној сарадњи и избалансираном територијалном развоју земаља Западног Балкана у процесу приближавања европским интеграцијама“ уз финансијску помоћ Европске Уније и Јавна установа за туризам и спорт Рудо.

Сајам већ трећу годину доприноси промоцији регије, пружа подршку развоју предузетништва, бољем пласману производа као и повезивању и размјену искуства између предузетника и пољопривредника у регији и шире.