Промоцијa књиге Анђеле Ристовић „Тренутак сна“

У петак 24.03.2017 године одржана је промоција књиге, талентоване младе пјесникиње, Анђеле Ристовић „Тренутак сна“.

У Дому културе Рудо, пред публиком која је напунила свечану салу, о књизи су говорили  Предраг Остојић, Драган Папоњак, Бјелић Бојан и Слободан Ристовић.

Говорници су били мишљења да је Анђела Ристовић овом књигом показала, изненађујућу озбиљност с обзиром на њене године.

„Очигледно је да се ради о веома таленованој и пјеснички надареној особи, која својим пјесмама открива свијет у којем живи , али и свијет о којем она машта и сањари. Њене пјесме, које од првог стиха одишу дилемема и немирима, представљају добру полазну основу за неке нове пјесме и приче, које ће тек доћи с временом њеног одрастања и сазријевања.“ – у предговору о књизи говори П. Остојић

Док у својој рецензији за књигу Бојан Бјелић примјећује: „Већ при првом сусрету са пјесничком грађом од које је начињена збирка „Тренутак сна”, читаоцу бива јасно да пред њим не стоји тек храбар дјечији покушај да се мисли, стрепње, зебње, страхови и мале-велике љубави избаце из главе на папир. Далеко је сложенији и озбиљнији овај подухват ученице другог разреда гимназије, Анђеле Ристић.“

Прву песму, Анђела је написала са шест година, а први пут на књижевном конкурсу учествовала је 2013. године.

-Инспирација за писање песама јесте неки вид импровизације онога о чему пишем и долази сасвим спонтано. Не планирам да станем само са једном књигом јер је за мене ово много више од хобија. За мене је ово једна пређена препрека на путу ка остваривању свог циља, тако да засигурно планирам даље да наставим да пишем и, надам се ускоро поново издам нову књигу. – истиче Анђела.

Уз јаку вољу, да истраје у остварењу намјере да и даље пише, свакако су додатан мотив и похвалне критике од стране старијих колега.

Ова књига је издата уз подршку ЈУНБ „Просвјета“ Рудо.