Пријатељска посјета из Италије

У понедељак 24. априла представници и грађани општине Рудо угостили су групу италијана из града Гиавера ди Тревисо  коју су предводили новинар и писац Лука Леоне и Стефано Дона.

Тим поводом Центар за дневни боравак дјеце и младих Рудо, ЈУ за туризам и спорт Рудо, ЦКПД Просвјета Рудо и Општина Рудо организовали су скроман програм и садржај за госте из Италије.

У свечаној сали Дома културе Рудо, госте је примио начелник општине Рудо Рато Рајак, који им је пожелио добродошлицу и угодан боравак у нашем граду.

it2

Како су међу гостима били и представници града Тревизо, који организују фестивал фолклора као и директор овог фестивала Стефано Дона, ЈУ ЦКПД Просвјета приредила је кратак културно-умјетнички програм којим су представили културу овог краја кроз наступ фолклораца, фрулаша Драшка Спасојевића и етно групе “Просвјета”.

Гости су током свог кратког боравка уживали и у кањону ријеке Лим током организоване вожње Воденим ћиром али и у изложби  фотографија талентовне Сање Новаковић која обилује мотивима руђанског краја.

Гости су уживали у свом кратком боравку и садржају који су домаћини приредили овом приликом, не кријући одушевљење и не штедећи аплауз за наступ фолклораца. Дружeњe са домаћинима је настављенo  током заједничке вечере у хотелу Comsar (Комсар) а потом су госте у својим кућама угостили чланови фолклорног друштва.

Другог дана свог боравка гости су посјетили Центар за дневно збрињавање дјесе и младих са сметњама у развоју и упознали се са корисницима. Том приликом донирали су једну суму новца за потребе центра.

Гости су понијели из Рудог позитивне утиске а посебно су исказали захвалност породицама које су их угостиле уз наду да је ово почетак једног лијепог пријатељства које ће се развијати и у будућности.