Реновирана мала сала Дома културе Рудо

Центар за културно просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо у петак 16. јуна у склопу промоција пројекта „Боља опрема и боља приступачност за више културно-умјетничких садржаја у општини Рудо“, представио је реконструисану малу салу Дома културе Рудо.

Захваљујући овом пројекту, који је подржан од стране Министарства цивилних послова БиХ у износу од 25.000 КМ и општине Рудо у износу од 7.000 КМ, након 45 година сала је добила нови модеран изглед.  У сали је замјењен под, намјештај и инсталирана нова опрема која омогућава презентацију мулти-медијалних садржаја.

sala

На презентацији пројекта, директор Центра за културно просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо, Илија Лучић је истакао да ће ова сала и даље бити вишенамјенски кориштена за организацију сједница Скупштине општине Рудо и различитих едукативних и културно-умјетничких садржаја, као што је то и до сада био случај, само што ће услови за њихово извођење бити далеко бољи.

Присутне је на презентацији пројекта поздравио и начелник општине Рудо, Рато Рајак, који је изразио задовољство што је један овакав пројекат реализован и што је општина Рудо исти помогла. Посебно је истакао значај отворености Дома културе за све иницијативе које се одржавају у општини Рудо, тако што свој простор уступа на располагање и невланиним организацијама и другим институцијама, које дјелују на простору општине Рудо.

sala1

Ово је једна од фаза пројекта, а најављена је и изградња приступне рампе за инвалиде, која ће бити изграђена кроз капиталне инвестиције општине Рудо. Изградњом приступне рампе и са новим намјештајем који омогућава лакши смјештај особа које користе колица, биће отклоњена физичка баријера за њихов лакши приступ културним институцијама и садржајима.

Ово је један у низу пројеката који је Министарство цивилних послова БиХ подржало у општини Рудо. До сада је уз подршку овог министарства, Центар за културно просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо прошле године замјенио бина у великој сали и пружио подршку формирању аматерске омладинске позоришне сцене.