Уређењ градског парка

У субот, 10. 06. 2017. године у Рудом је реализован  пројекат „Уређење градског парка“.  Пројекат је имао за циљ да се реконструишу дотрајале клупе и уљепша градски парк.

Идеја за реализацију овог пројекта потекла је од групе средњошколаца из Рудог, која је хтјела да уради нешто корисно за свој град.

park1

Шансу да своју идеју реализују видјели су у позиву за пројекте Асоцијације средњошколаца у Босни и Херцеговини (АсуБиХ). Одлучили су написати пројекат, који је прошао међу тринеаст најбољих пројеката. Додатну подршку за реализацију пројекта, обезбједили су од комуналног предузећа, након чега је започета његова реализација.

Ова група средњошколаца је управо овим пројектом хтјела указати на неколико важних аспеката и то да је неопходно да будемо еколошки свјесни, одговорни грађани који чувају заједничку имовину али и да сви можемо допринијети да наш животни простор и средина буду бољи и љепши.

Park

Група срењошколаца, која је учествовала у акцији, поручује да заиста није потребно пуно да се одређене ствари поправе и средина уљепша, те да свако може дати свој допринос, а посебно они на којима свијет остаје.

„Овим пројектом успјели  смо да покажемо да све можемо заједно да урадимо и да ништа није тешко уколико верујемо у то, и уколико то силно желимо, баш као што смо ми жељели да наш парк коначно засија у пуном сјају.“

Par