Потписани уговори за финансирање пројеката НВО путем пројекта „Јачање улоге МЗ у БиХ“

Четири невладине организације са подручја Општине Рудо у сриједу су у Сарајеву потписале  уговор с УНДП БиХ о реализацији 5 пројеката и активности које су препознате као приоритети на форумима у мјесним заједницама Рудо, Старо Рудо, Миоче, Стргачина и Штрпца. Уговори су потписани у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који је заједнички пројекат Владе Швицарске и Владе Шведске, а спроводи га УНДП у БиХ. Циљ пројекта је унапређење квалитете живота грађана Босне и  Херцеговине кроз оснаживање локалног нивоа власти, услуга и инфраструктуре на локалном нивоу, те јачања демократске одговорности социјалне укључености.

nevladine (1)

Пројекат „Креативна радионица за дјецу предшколског узраста „Невен“ Миоче“ вриједности 9750,00 КМ имплементираће Центар за одговорну демократију ЦОД Луна у сарадњи са Мјесном заједницом Миоче.

Пројекте „Туристички инфо центар и интеркултурални камп Стргачина“ који ће кроз овај пројекат бити финансиран у износу од око 19500 КМ имплементираће Удружење за помоћ особама са посебним потребама „Нада“ у сарадњи са мјесним заједницама Стргачина и Рудо.

nevladine (2)

Пројекат „Обиљежавање и промоција брдско-планинарске стазе за бициклизам и шетњу у Старом Рудом“ вриједности 9.746 КМ имплементираће Удружење жена “Ева” Рудо у сарадњи са МЗ Старо Рудо.

Пројекат „Уређење омладинског простора у МЗ Штрпци“, вриједности 9745 КМ имплементираће Савјет младих Рудо у сарадњи са МЗ Штрпци.

Активности и пројекте су грађани наведених мјесних заједница дефинисали као један од приоритета њихових мјесних заједница путем форума грађана одржаних у мјесним заједницама.

 

Пројекте поменутих невладиних организација општина Рудо ће суфинансирати  до 30% од укупне вриједности пројекта.