Драмска секција из Рудог гостовала на фестивалу Екс-ју позоришта у Теслићу

Чланови драмске секције Дома културе „Просвјета“ у Рудом, гостовали су на фестивалу Екс-ју  позоришта, са представом „Кад су се дјеца играла рата“ коју су режирали Јована Остојић и Бојан Бјелић.

dsс

Фестивал је почео у септембру, а драмска секција из Рудог до сада је шесто аматерско позориште које је учествовало на фестивалу, на којем гостују позоришне трупе из свих држава бивше Југославије.

Представа је била одлично посјећена а изведба је добро прошла. Идејни творци и аутори представе истичу да су задовољни наступом. – “Бјека и ја смо јако задовољни. Иако увијек постоји та бојазан како ће све испасти, јер је у питању други простор и организација унутар позоришта. Домаћини су нас јако лијепо дочекали, што је било и за очекивати, јер је Теслић ипак туристички град и фамилијарност и топла добродошлица су већ дио њихове колективне свијести.” – рекла је Остојићева.

Она је похвалила и организацију фестивала: “Били смо смјештени у апартманима у оквиру Бање, тако да смо имали прилику да прошетамо и уживамо у чарима природе.  Након представе смо чули позитивне коментаре. Представа је била, с обзиром да се аматерске групе, углавном, представљају већ познатим комадима, право освјежење.”

Од домаћина из Аматерског драмског позоришта „Бранислав Нушић“ и СПКД“ Просвјета“ из Теслића, Драмска секција из Рудог добила је захвалницу и  књиге, које је  СПКД „Просвјета“  из Теслића издала за ову годину. У питању су књиге аутора из Теслића, које је Драмска секција поклонила библиотеци у Рудом.

“Поред ових материјалних поклона, домаћини су изразили жељу да се поново видимо сљедеће године на фестивалу.” – истакла је Остојићева за крај.