Школе у Рудом прославиле школску славу Свети Сава

У Рудом су Центар за културно просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо, Средњошколски центар Рудо, Основна школа Рудо и Српско културно и просвјетно друштво „Просвјета“ општински одбор Рудо заједно организовали Светосавску академију.

Akademija

 

Поред културно-умјетничког програма, у оквиру којег је наступио хор ОШ Рудо, Женска етно група „Просвјета“, фолклорни ансамбл и фрулаш Драшко Спасојевић, додјељене су и награде за најбоље радове у оквиру литерарног конкурса „Св.  Сава – име које сија кроз вијекове“.

Директор Средњошколског центра Рудо господин Татомир Елез, уручио је награде  Сањи Чемерчић, ученици II разреда,  за освојену трећу награду, Светлани Преловић, ученици I разреда за другу награду и Анђели Ристовић, ученици III разреда за освојену прву нагрду.

Поводом школске славе  Свети Сава у просторијама Основне школе „ Бошко Буха“  у Штрпцима, извршен је обред ломљења славског колача, где је поред ученика и запослених радника школе присуствовао замјеник Начелника општине Рудо као и велик број родитеља и грађана.

 

Bosko Buha

Након вјерског обреда, одржана је приредба коју су приредили ученици школе са својим наставницима и учитељима. Учествовала је фолклорна и плесна секција. Све пристутне поздравила је директорка школе Славица Којадиновић, која се гостима, ученицима и запосленима у школи обратила уводним говорим.

На крају се захвалила руководству општине Рудо за издвојена средства ради реконструкције основне школе у Будимлији.

BB 2