Најава јавног позива за нво у оквиру РеЛОаД пројекта

Општина Рудо је једна од 22 општине које су након спроведеног јавног позива одабране да учествује у РеЛОаД пројекту.

Представници РеЛОаД пројекта, у сриједу су посјетили општину Рудо и са заинтересованим представницима удружења разговарали о позиву и темама јавног позива, који ће од 27. фебруара бити отворен за невладине организације.

На састанку су разматрана сва питања и недоумице у вези са позивом и о подршци која ће бити обезбјеђена како би се организације са простора општине Рудо што боље припремиле за позив и повукле више средстава из фонда. Позив ће бити отворен четири седмице у оквиру којих ће бити организована дводневна обука за заинтересоване НВО и инфо дани.

За успјешност повлачења средстава пресудан је квалитет пројекта, те ће само они који испуне захтјевне критеријуме бити подржани, истакнуто је на састанку.

РеЛОаД је регионални пројекат којег финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у шест земаља/ Западног Балкана и то: Албанија, бивша југословенска Република Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово* и Србија. Пројекат је почео 1. фебруара, 2017. године и током наредне три године циљ пројекта је даље јачање партнерства између јединица локалне самоуправе (ЈЛС)  и цивилног друштва ширењем транспарентног приступа финансирања организација цивилног друштва (ОЦД) из буџета ЈЛС  у складу са стратешким приоритетима  и потребама становништва у заједницама.