Отворен друштвени центар у општини Рудо

У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини (БиХ)” у општини Рудо, једној од 24 јединица локалне самоуправе (ЈЛС)  које учествују у пројекту, у сриједу је свечано отварен адаптирани друштвени центар.

Друштвени центар је отворио начелник општине Рудо госп. Рато Рајак и менаџерица пројекта-главна стручна сарадница гђа. Мајда Ганибеговић.

DC RUdo 2

Друштвени центар је намијењен представницима мјесних заједница, удружења, организација и грађанима са подручја општине Рудо а у оквиру друштвеног центра Рудо биће смјештене и просторије мјесне заједнице Рудо.

Отварању Друштвеног центра претходила је адаптација простора у оквиру старе школе, те опремање намјештајем и рачунарском опремемом.

Друштвени центар финансиран је заједничким средствима УНДП-а и општине Рудо, док је УНДП обезбједио намјештај и опрему.

У активностима прве фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који ће трајати до средине 2019. године, учествује 136 мјесних заједница и 24 ЈЛС широм земље.

Заједнички пројекат Влада Шведске и Швицарске „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ има за циљ да потакне већи ангажман грађана у општинском/опћинском одлучивању, пружању квалитетних услуга те у проведби локалних развојних иницијатива, при чему се ревитализација мјесних заједница сматра кључним средством за постизање тих циљева.

Пројекат проводи УНДП у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарством правде Федерације БиХ, Владом Брчко Дистрикта и оба ентитетска савеза општина/опћина и градова.